Infolinka 541 212 450

Tlačené kynuté koláče z amarantové směsi na chléb BEAUTY - těsto bez lepku, mléka a vaj. bílků

INGREDIENCE

450 g na těsto + 50 g na podsypání tj.1 balení směsi na amarantový chléb BEAUTY 250 ml rýžového či sójového mléka 100 - 120 g moučkového cukru 2 žloutky do těsta + 1 na potření koláčů rozmíchaný s troškou teplé vody 30 g rozpuštěného tuku Stella 1 balíček cukru s pravou vanilkou 1 polévková lžíce strouhané kůry z jednoho BIO citrónu 5 g sušeného droždí Dr. Oetker náplň dle chuti a možností + drobenka (nemusí být) kynoucí mísa s víkem + plechy s pečícím papírem



POSTUP

Rostlinné mléko ohřejeme a odebereme si cca 100 ml na kvásek. Přidáme kávovou lžičku cukru a promícháme. Přisypeme droždí, promícháme a necháme v teple vzejít kvásek (trvá to cca 10 - 15 minut).

Mouku promícháme s cukry a nastrouhanou kůrou v kynoucí míse. Přidáme očištěné žloutky, zbytek mléka a nakonec vzešlý kvásek. Rukou vymícháme hladké těsto. Mísu přikryjeme a dáme do tepla kynout (osvědčilo se mi vedle vařící plochy v kuchyni, pokud vařím nebo vedle trouby nebo v prádelně, kde pere pračka apod.). Necháme kynout cca 2 hodiny. Přidáme k těstu rozehřátý tuk a promícháme opět ručně, až se tuk s těstem spojí.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Z těsta si odebíráme kousky (podle toho, jak velké chceme koláče). V pomoučených rukách vyválíme kuličku, kterou zploštíme do tvaru koláče s vyšším okrajem. Naplníme oblíbenou náplní (nebo tím, co smíme, vzhledem k dietnímu omezení), potřeme okraje žloutkem s vodou a případně posypeme drobenkou. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 - 30 minut podle velikosti koláčů. Koláče necháme na mřížce vychladnout a docukrujeme.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

3 h 0 min

Hodnocení

4.2x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie