500 g hladké mouky 200 g moučkového cukru 125 g Hery (půlka balení) 50 ml mléka 3 lžíce rýžového sirupu 2 lžíce kukuřičného sirupu 2 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva (na perníky) 1 lžička jedlé sody
500 g hladké mouky 200 g moučkového cukru 125 g Hery (půlka balení) 50 ml mléka 3 lžíce rýžového sirupu 2 lžíce kukuřičného sirupu 2 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva (na perníky) 1 lžička jedlé sody
Pakliže těsto budete připravovat v pekárně, dodržujte doporučené dávkování surovin - nejprve tekuté ingredience, poté sypké. Můžete ale samozřejmě zpracovat těsto rčně. Doporučuji ho každopádně nechat do druhého dne uležet.
Před vlastním zpracováním vložte na cca 15 vteřin do mikrovlnky, aby se s ním lépe pracovalo, mírně podmoučněte (ale nelepilo se), vyválejte a vykrajujte.
Pečeme asi 15 minut při 180 °C, dle tloušťky vykrájených tvarů;-).
Autorka: Petra Pištěláková-Krybusová