Infolinka 541 212 450

Třešňové sušenky - bez lepku, mléka, vajec

INGREDIENCE

150 g Schär mix C Patisseria 140 g třtinového cukru 115 g změklého Alsanu 1/2 většího banánu - rozmačkat 65 g kakaa s vysokým obsahem kakaového másla 25 g kokosové mouky Adveni 2 - 3 lžičky třešňové šťávy nebo kompotové šťávy 1 lžička jedlé sody 1 lžička prášku do pečiva špetka soli Náplň: kompotované nebo sušené třešně 200 g čokolády bez mléka 40 - 60 ml rostlinného mléka nebo smetany 3 lžičky třešňové šťávy



POSTUP

Změkly Alsan vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme rozmačkaný banán s třešňovou šťávou a kakao. Vymixujeme. Postupně přisypáváme všechny ostatní suroviny a uděláme krásně vláčné těsto.

Z těsta odlupujeme malé kousky a uděláme z nich kuličku (celkem asi 24 ks). Palcem vytvoříme důlek, do kterého vložíme třešni. Důlek zalijeme čokoládovou směsí a pečeme při cca175 - 180 °C cca 10 - 12 min.

Po vytažení z trouby cookies znovu polijeme trochou čokoládové směsi a necháme zcela vychladnout.

Čokoládová směs: Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní, přidáme trochu rostlinného mleka nebo smetany - cca 40 - 60 ml (podle hustoty) a 3 lžičky třešňové šťávy. Při zdobení cookies nechávám směs stále lehce nahřívat nad vodní lázní.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.4x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie