1-2 nastrouhaná jablíčka (dle velikosti) 1 hrnek pohankové mouky 3/4 - 1 hrnek vody 3/4 hrnku cukru 1/2 hrnku kukuřičné mouky 1/2 hrnku Jizerky 1/2 hrnku oleje 1 bezlepkový prášek do pečiva 1 vanilkový cukr
1-2 nastrouhaná jablíčka (dle velikosti) 1 hrnek pohankové mouky 3/4 - 1 hrnek vody 3/4 hrnku cukru 1/2 hrnku kukuřičné mouky 1/2 hrnku Jizerky 1/2 hrnku oleje 1 bezlepkový prášek do pečiva 1 vanilkový cukr
Veškeré ingredience smícháme a nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy.
Pečeme na 180 °C 30 - 45 minut.
Těsto se dá použít jak na koláč s ovocem a drobenkou, tak i na lehčí ovocný dortík, kdy na vychladlý korpus nalijeme svařené ovoce s pudinkem či agarem.