Infolinka 541 212 450

Vaječné krokety

INGREDIENCE

6 vajec natvrdo 250 ml mléka (rostlinného) 50 g tvrdého sýra (lze i např. uzené tofu) 50 g másla (rostlinného) hladká mouka (bezlepková) sůl bílý pepř muškátový oříšek pažitka nebo petrželka vejce na obalení mouka na obalení corn flakes na obalení olej na smažení



POSTUP

Vajíčka nasekáme co nejvíce nadrobno, lze i nastrouhat nahrubo. Přidáme nastrouhaný sýr, vychladlou bešamelovou omáčku a pažitku nebo petrželku. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky, které obalujeme v mouce, vajíčku a rozdrcených corf flakes. Poté smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Bešamelovou omáčku si připravíme následovně. Do rozpuštěného másla přidáme mouku, chvilku mícháme a vytvoříme tak světlou jíšku, do které postupně zašleháváme mléko. Ochutíme solí, bílým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem a necháme asi 15 minut provařit, aby nebyla cítit chuť mouky.

Podáváme samostatně například se zeleninovým salátem, příp. jako přílohu k masu, smaženému sýru apod.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie