Infolinka 541 212 450

Vanilkové cupcakes s ostružinovým krémem - bez lepku, vajec a laktózy

INGREDIENCE

Těsto: 150 g bezlaktózového vanilkového jogurtu free from 100 g cukru krupice 80 ml vody 60 g Doves Farm samokypřící 50 ml slunečnicového oleje 40 g Schär mix C 20 g náhrady vajec free from 2 lžičky bílého vinného octa 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody špetka soli Krém: 200 g čerstvého sýra minus L 40 g bezlaktózového másla cukr moučka 1 lžíce ostružinové marmelády (či jiné, podle chuti) šťáva z cca 1/2 limety ostružiny na ozdobu



POSTUP

V míse vyšleháme náhradu vajec s vodou do pěny. Přidáme cukr, olej, jogurt a ocet. Nakonec mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli.

Naplníme košíčky a pečeme při 165 - 170 stupních cca 25 - 30 minut, podle trouby.

Necháme na mřížce vychladnout. 

Krém: Vymixujeme bezlaktozové máslo s cukrem, pak přidáme sýr, limetkovou šťávu a lžíci marmelády.

Ozdobíme upečené cupcakes.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 2 lidí)

Kategorie