15 dkg hladné mouky 2 dkg cukru 10 dkg rostlinného tuku na pečení 5 dkg pražených rozemletých ovesných vloček (nebo oříšků) 1/2 lžičky solamylu rozmíchaného v trošce st. vody 1 vanilkový cukr cca 10 dkg moučk cukru + 1 vanilk. cukr na obalení
15 dkg hladné mouky 2 dkg cukru 10 dkg rostlinného tuku na pečení 5 dkg pražených rozemletých ovesných vloček (nebo oříšků) 1/2 lžičky solamylu rozmíchaného v trošce st. vody 1 vanilkový cukr cca 10 dkg moučk cukru + 1 vanilk. cukr na obalení
Ovesné vločky na sucho opražíme do zlatova a necháme vychladnout, poté rozmixujeme na jemno. Smícháme se sypkými přísadami, přidáme nakrájený, nebo nastrouhaný tuk a solamyl s vodou. Zpracujeme hladké těsto, necháme v chladu aspoň půl hodinky odpočinout. Poté tvarujeme rohlíčky, pečeme na cca 150st. Ještě horké obalujeme v moučk. cukru, který jsme smíchali s vanilkovým.