Infolinka 541 212 450

Vanilkové rohlíčky - bezlepkové

INGREDIENCE

310 g mouky Schär Mix C 210 g Hery 70 g moučkového cukru 70 g namletých vlašských ořechů moučkový cukr (asi 100g) a vanilkový cukr na obalení



POSTUP

Z mouky, tuku, cukru a ořechů vypracujeme hladké těsto. Necháme v ledničce odpočinout nejlepe do druhého dne. Těsto vyválíme na 5 mm vysokou placku a vykrajujeme rohlíčky (doporučuji vyvalovat na mikrotenovém sačku, mírně poprášeném). Poukládáme na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme na 160 - 170 °C.

Mirně vychladlé obalujeme v moučkovém cukru namíchaném s vanilkovým cukrem.

Nejlepší je péct je 14 dní před Vánocemi a uložit do krabice. A doufat, že se nesní a vydrží do Vánoc :).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

24 h 30 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 13 lidí)

Kategorie