Infolinka 541 212 450

Vanilkové rohlíčky bez lepku, mléka i vajíček

INGREDIENCE

200 g nízkoškrobové směsi na pečení Bake and Cake 200 g nahrubo strouhaného bezmléčného tuku Stella 150 - 180 g jemně strouhaných jablíček bez slupky i se šťávou 50 g tapiokového škrobu 50 g lískooříškové mouky nebo vlašské 1 cukr s pravou vanilkou 3 kávové lžičky kypřícího prášku s vinným kamenem 1 vrchovatá lžička skořice 1 vrchovatá lžička Vegavajo náhrada vajíček 1/2 kávové lžičky BIO citronové kůry (nemusí být) Na obalení: cukr moučka + cukr s pravou vanilkou



POSTUP

Mouky a škrob smícháme s vanilkovým cukrem, skořicí a kypřidlem. Přidáme nastrouhaná jablíčka a přistrouháme bezmléčný tuk. Vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské folie nebo do igelitového sáčku a necháme odpočinout alespoň 2 hodiny (nejlépe do druhého dne).

Z těsta tvarujeme prsty rohlíčky (je třeba si ruce občas pomoučit nebo umýt) a klademe na plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 15 minut.

Plech s rohlíčky necháme chvíli zchladnout na mřížce a ještě vlahé rohlíčky obalujeme ve směsi cukrů.

Rohlíčky jsou hned vláčné díky jablkům, pečivo se tak může péci těsně před Vánoci. Když je necháte venku v krabici a naberou trochu vlhkosti budou se rozplývat na jazyku...

Autorka: Radka Vrzalová

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 13 lidí)

Kategorie