Infolinka 541 212 450

Vánoční čirokové muffiny s nugátovým krémem bez lepku , mléka, sóji a kukuřice

INGREDIENCE

200 ml kokosového mléka 3 celá vejce 100 ml řepkového oleje 100 g čirokové hladké mouky 100 g kaštanové mouky 100 g cukr moučka 50 g čirokové polohrubé mouky hrst sekané hořké čokolády bez mléka 2 polévkové lžíce kakaa 2 polévkové lžíce medu 2 polévkové lžíce koření do perníku 1 prášek do pečiva (Labeta bez lepku) 250 g bezmléčného nugátu např. RUF + 125 g bezmléčného tuku Alsan apod. plech nebo formičky na muffiny s papírovými košíčky



POSTUP

Všechny suroviny vyndáme alespoň 1 hodinu před zpracováním, aby měly stejnou teplotu. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Vejce vyšleháme s cukrem a medem do pěny, přidáme olej a kokosové mléko (pozo,r směs hodně nabyde). Mouky promícháme v misce zvlášť s kořením, nasekanou čokoládou a práškem do pečiva.

K vaječné pěně přidáme směs mouky s kypřidlem a kořením a opatrně vařečkou či silikonovou stěrkou promícháme. Naplníme košíčky a pečeme cca 20 minut nebo až je špejle po vytažení ze středu těsta suchá.

Po upečení vyndáme muffinky na mřížku vychladnout a přípravíme krém. Vyšleháme nugát s tukem až se spojí v hladký krém. Dozdobíme vychladlé muffinky podle fantazie a dáme vychladit do lednice, aby se krém zpevnil.

Tip: Pod nugátový krém můžeme namazat pikantní marmeládu - malinovou, rybízovou apod....

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie