Infolinka 541 212 450

Vánoční cukroví - bez lepku, mléka a vajec

INGREDIENCE

250 g brambor uvařených ve slupce, oloupaných a najemno nastrouhaných 1 ztužený tuk Omega 110 g čirokové hladké mouky + na podsypávání válu 50 g tapiokového škrobu 50 g bramborového škrobu 5 – 6 polévkových lžic moučkového cukru + na pocukrování 1 balení vanilkového pudinku bez lepku 1 cukr s pravou vanilkou strouhaná kůra z jednoho BIO citrónu + pár kapek šťávy 1 vrchovatá kávová lžička chia mouky 1 kávová lžička guarové moučky pikantní marmeláda na promazání pečící papír + plechy



POSTUP

Brambory nastrouhejte a promíchejte se sypkými surovinami. Přistrouhejte najemno ztuhlou Omegu. Prohnětejte všechny suroviny v hladké těsto. Dejte do mikrotenového sáčku odpočinout do lednice. Nejlépe do druhého dne, aby se chutě prolnuly a těsto si odpočinulo.

Hodinu před zpracováním vyndejte těsto z lednice. Troubu si vyhřejte na 170 °C. Na dostatečně pomoučeném válu vyválejte placku cca 0,5 cm silnou. Vykrajujte ozdobné tvary, které přeneste na plech vyložený pečícím papírem.

Pečte ve vyhřáté troubě cca 12 - 15 minut do růžova. Nechte tvary na talíři vychladnout a promazávejte oblíbenou marmeládou.

Nakonec pocukrujte, nechte chvilku na vzduchu cukroví zatuhnou a uschovejte do krabice.

Chraňte vlastním tělem :-D.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.6x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie