úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Ananasové sušenky, cukroví - bez lepku a mléka

Ananasové sušenky, cukroví - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Sušenky
Vánoční cukroví
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: bezlepková mouka (takové množství, které je třeba do vytvoření konzistence těsta schopného vykrajování - já použila Mehl Farine, neb zrovna mi Schaer Mix C došla :-/)
110 g Stelly
100 g kukuřičné mouky
100 g moučkového cukru
60 g kompotovaného ananasu
1 vejce
1 vanilkový cukr
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička citronové kůry
Postup přípravy:

Inspirací mi byl recept z OnyDnes, ale chtěla jsem na Vánoce zkusit hezčí tvary, než placaté sušenky, tudíž jsem musela použít více mouky ;-).

Ananas si nakrájíme na co nejdrobnější kousky (v originál receptu je sušený). Postupně do mísy přidáváme všechny suroviny, které hněteme tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované konzistence, obdobné jako u ostatních těst na cukroví, na která chceme použít vykrajovátka.

V receptu nejsem schopna uvést přesné množství mouky, neb jsem prostě dosypávala a dosypávala dle potřeby ;-).

Vytvořené těsto je nutné nechat odležet v ledničce. Dle mého nejlépe do druhého dne, minimmálně však na hodinku.

V původním receptu byla vyšší teplota a podstatně delší doba pečení, ale já pekla zhruba na 150 - 160 °C asi 5 - 7 minut. Podobně, jako ostatní drobné vánoční cukroví.

Po upečení jsem nechala chvilku zchladnout a obalila ve směsi moučkového a vanilkového cukru, ale není to nezbytností ;-).

Stejně. jako i jiná bezlepkové těsta, je i toto křehčí a hůře se s ním pracuje i v syrovém stavu, ale chuť je super!

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte