úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bagetky z formy bez lepku a mléka

Bagetky z formy bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: 250 ml teplé vody
200 g Schaer mix B
70 g bramborového škrobu
1 vrchovatá lžíce bezlepkových ovesných vloček
1 vrchovatá lžíce bramborových vloček
1 polévková lžíce řepkového oleje
1 kávová lžička třtinového cukru
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička octa nebo citrónové šťávy
5 g sušeného droždí Dr. Oetker

1 žloutek s troškou teplé vody rozmíchaný na potření

plech s formičkami na bagetky (6 ks) + trochu tuku nebo oleje na vymazání + nádoba s vodou do trouby
Postup přípravy:

V míse si smícháme mouky, vločky, koření, sůl a cukr. Po zamíchání doprostřed nasypeme teprve sušené droždí. V odměrce si smícháme teplou vodu a ocet. Tekutinu vlijeme k moučné směsi a rukou několikrát promícháme a prohněteme, až máme lepivé těsto. Mísu zakryjeme potravinářskou folií nebo víkem a dáme kynout na teplé místo alespoň na 1 hodinu (2 vůbec nevadí).

Plech s formičkami si vymažeme lehce olejem. K těstu přilijeme olej a opět rukou promícháme, až se olej v těstě úplně ztratí. Mokrou rukou si těsto rozdělíme na šest kousků a do formiček tvarujeme malé bagetky, které zakryjeme potravinářskou folií a necháme opět alespoň 15 minut odpočinout. Mezitím si troubu předehřejeme na 240 °C, na dno dáme nádobu s vodou (cca 1 l).

Bagetky po odpočinutí (ještě nakynou) potřeme žloutkem rozmíchaným s lžičkou teplé vody a posypeme vločkami, mákem, kmínem atd. Pečeme cca 15 minut v takto vyhřáté troubě. Po upečení necháme pečivo vychladnout na mřížce. Konzumujeme ihned (skvělé nakrájet na jednohubky), zbytek zamrazit.

Autorka:Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte