úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bagetky z formy bez lepku a mléka

Bagetky z formy bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Domácí pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: 250 ml teplé vody
200 g Schaer mix B
70 g bramborového škrobu
1 vrchovatá lžíce bezlepkových ovesných vloček
1 vrchovatá lžíce bramborových vloček
1 polévková lžíce řepkového oleje
1 kávová lžička třtinového cukru
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička octa nebo citrónové šťávy
5 g sušeného droždí Dr. Oetker

1 žloutek s troškou teplé vody rozmíchaný na potření

plech s formičkami na bagetky (6 ks) + trochu tuku nebo oleje na vymazání + nádoba s vodou do trouby
Postup přípravy:

V míse si smícháme mouky, vločky, koření, sůl a cukr. Po zamíchání doprostřed nasypeme teprve sušené droždí. V odměrce si smícháme teplou vodu a ocet. Tekutinu vlijeme k moučné směsi a rukou několikrát promícháme a prohněteme, až máme lepivé těsto. Mísu zakryjeme potravinářskou folií nebo víkem a dáme kynout na teplé místo alespoň na 1 hodinu (2 vůbec nevadí).

Plech s formičkami si vymažeme lehce olejem. K těstu přilijeme olej a opět rukou promícháme, až se olej v těstě úplně ztratí. Mokrou rukou si těsto rozdělíme na šest kousků a do formiček tvarujeme malé bagetky, které zakryjeme potravinářskou folií a necháme opět alespoň 15 minut odpočinout. Mezitím si troubu předehřejeme na 240 °C, na dno dáme nádobu s vodou (cca 1 l).

Bagetky po odpočinutí (ještě nakynou) potřeme žloutkem rozmíchaným s lžičkou teplé vody a posypeme vločkami, mákem, kmínem atd. Pečeme cca 15 minut v takto vyhřáté troubě. Po upečení necháme pečivo vychladnout na mřížce. Konzumujeme ihned (skvělé nakrájet na jednohubky), zbytek zamrazit.

Autorka:Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...