úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Banánová bábovka

Banánová bábovka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 10 min
Zařazení: Bábovky
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 1 - 2 banány (dle velikosti)
200 g polohrubé mouky
200 g sojové hladké mouky
200 g hnědého cukru nebo fruktózy
200 ml nápoje ze sladkých mandlí (BIO ECOMIL)
100 ml oleje
3 vejce
1 kopcovatá lžíce Svatojánského chleba světlého (Karob)
1 prášek do pečiva
špetka soli

tuk a mouka na formu
Postup přípravy:

Oba druhy mouk, cukr a prášek do pečiva nasypeme do mísy a přilijeme olej a nápoj ze sladkých mandlí. Přidáme vejce a sůl. Důkladně promícháme a nakonec vmícháme banán, který jsme si předem v misce rozmělnili vidličkou na kaši. 3/4 těsta vlijeme do vymazané a vysypané formy a do zbývajícího těsta zamícháme Svatojánský chléb (pokud je těsto hodně husté, tak jej můžete rozředit ještě kapkou nápoje ze sladkých mandlí) a vlijeme na světlé těsto již ve formě.

Bábovku pečeme při 180 °C asi 40 minut a po upečení necháme vychladnout a až po důkladném vychladnutí vyklopíme.

Povrch bábovky můžete případě ozdobit čokoládovou polevou, kterou si připravíte z karobové čokolády a lžíce kokosového tuku.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte