úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezé tyčinky bez lepku a mléka

Bezé tyčinky bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Zákusky
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Bezé:
140 g cukru moučky
80 g jemně mletých mandlí
2 bílky
špetka soli
12 g bezlepkové strouhanky

Krém:
500 ml rostlinného mléka
1 Zlatý klas (Kaufland, Globus)
trochu cukru
1 polévková lžíce kvalitního kakaového prášku

Poleva:
kousek bezmléčné čokolády (52% v Lidlu)
trochu kokosového tuku
Postup přípravy:

Rozehřejeme si troubu na 140 stupňů a vyložíme plech pečícím papírem. 

Nad vodní lázní vyšleháme bílky se solí a postupně přidáváme cukr. Vznikne velmi pevný sníh. Vyjmeme z lázně a přimícháme mleté mandle a bezlepkovou strouhanku. Necháme chvilku vychladnout. Pak vložíme do cukrářského sáčku, odstřihneme špičku a přímo na plech vytvoříme tyčinky asi 8 - 9 cm dlouhé (široké podle ustřihnuté  špičky - cca 3,5 cm).

Necháme chvilku odpočinout a pak vložíme do trouby. Pečeme 10-15 minut do lehkého zrůžovění. Pak ještě přepneme troubu na spodní ohřev a nechám péct na 200 stupňů asi 5 minut. Vytáhneme z trouby a necháme na plechu zcela vychladnout. 

Krém uvaříme z rostlinneho mléka a Zlatého klasu, osladíme podle chuti (raději méně, bezé je sladké docela dost). Když krém vychladne, vymixujeme s kakaem do hladkého krému. Vložíme opět do cukrářského sáčku a odložíme asi na 15 minut do lednice. Pak odstřihneme špičku a zdobíme vychladlé tyčinky.I s plechem uložíme do lednice a mezitím si připravíme polevu.

Nad vodní lázní rozpustíme trochu čokolády a přidáme kokosový tuk. Když je poleva rozpuštěná, tak do ní namáčíme jednotlivé tyčinky. Zákusky uchováváme v lednici. Před podáváním však vyjmeme z lednice a necháme chvilku rozležet. Dáváme pozor, bezé se stane velmi křehkým, ale chuť je neodolatelná

 

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...