úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepková ovocná bublanina s pohankovou drobenkou

Bezlepková ovocná bublanina s pohankovou drobenkou

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: Ostatní
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Na těsto:
2 vejce
1/2 hrnku přírodního cukru (lze i méně)
špetka soli
1/2 šálku teplého rostlinného mléka
1 hrnek kukuřičné mouky (nejlépe polohrubé)
1 hrnek rýžové nebo pohankové mouky
2 lžíce kukuřičného škrobu
4 lžíce oleje
1 lžíce kypřicího prášku bez lepku
špetka citronové kůry nebo kapka citronové esence
troška tuku na vymazání pekáče

Na ozdobu:
asi 1/2 kila sezonního ovoce (ryngle, meruňky, švestky apod.)
1 lžíce cukru

Na drobenku:
3 lžíce pohankové mouky
3 lžíce cukru (dobrý je hroznový)
1 cm kostky rostlinného tuku (Alsan, Hera) nebo másla
Postup přípravy:

Ovoce si očistíme a nakrájíme do misky. Podle potřeby osladíme a necháme proležet. Tmavnoucí ovoce doporučuji navíc zakapat citronovou šťávou. 

Troubu si rozehřejeme na zhruba 185 °C.

Vajíčka ušleháme s cukrem a solí do pěny. Přidáme mléko a olej a znovu prošleháme. Pak vmícháme mouky, škrob a prášek do pečiva. A citronové aroma nebo kůru. 

Vymastíme si pekáč nebo dortovou formu a vysypeme libovolnou bezlepkovou moukou.

Z pohankové mouky, cukru a tuku si prsty vypracumeme drobenku.

Těsto přeneseme do pekáče, ozdobíme ovocem a drobenkou. Vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut do zlatova. 

P. S.: Bublanina se dá udělat i BEZ VAJEC, pouze se přidá trochu více tekutin (mléka a oleje). Škrob těsto "udrží". 

Autor: Michal, ProAlergiky.cz

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte