úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepková veka

Bezlepková veka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 79 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 450 g bezlepkové mouky Schär Mix B
400 ml mléka
50 g pohankové mouky
1 kávová lžička cukru
1 kávová lžička soli
1/2 kostičky droždí
Postup přípravy:

Do pekárny nalijeme mléko a přidáme cukr, droždí, mouku a nakonec sůl. Pekárnu nastavíme na program zadělávání s kynutím a zapneme. Po ukončení programu těsto vyndáme na pomoučený vál a rozdělíme na polovinu. Z těsta vyválíme placku asi 1 cm vysokou a stočíme do veky. Položíme na plech vyloženým  pečícím papírem a to samé uděláme s druhou půlkou těsta. Plech s vekama přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut kynout. Veky potřeme studenou vodou a dáme péci do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme 30 minut. Po upečení veky opět potřeme studenou vodou.

Autor: Bedřiška

REKLAMA

Komentáře k receptu
Lucie Urbanova

26. 3. 2016
12:16

AMI

19. 4. 2015
10:50

Veka vypadá úžasně, máte někdo zkušenost s kynutím bez použití pekárny? Zajímal by mě přesný postup a doba kynutí. Děkuji :)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Žaneta

22. 7. 2014
17:11

Pro: BedřiškaNebude lepší když se dá psylium? :)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Veronika

7. 1. 2014
19:30

Pro: BedřiškaBedřiško, jste úžasná. Zkusila jsem to podle Vás a malý byl nadšený, že má konečně něco nového a chutného.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Bedřiška

9. 12. 2013
10:53

Bedřiška

Znova jsem pekla veku a přidala jsem do těsta 3 polévkové lžíce oleje a veka byla lepší.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte