úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové a bezmléčné vdolečky

Bezlepkové a bezmléčné vdolečky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 650 g bezlepkové mouky Jizerka(příp. 350 g Jizerky a 300 Schär Mix C)
500 ml sojového mléka (příp. méně)
1 vajíčko
4 polévkové lžíce krystalového cukru
3 polévkové lžíce oleje
2 čajové lžičky soli
3/4 kostky kvasnic


Na ozdobení:
marmeláda nebo povidla a šlehačka
Postup přípravy:

Ohřejeme si mléko, aby bylo vlažné. Rozdělíme ho na dvě poloviny. Do první poloviny dáme lžíci cukru, droždí a rozmícháme. Nakonec to poprášíme moukou. Necháme vzejít kvásek.

Do mísy dáme mouku, zbytek cukru, vejce, olej, sůl. Promícháme a uprostřed si uděláme důlek, do kterého vlijeme kvásek. Vyšleháme hladké těsto. Těsto dáme cca na 50 minut kynout do trouby při 40 stupních.

Nakynuté těsto pomocí polévkové lžíce vyhazujeme na pomoučený vál. Uděláme malé kuličky, které rukama roztáhneme a uděláme uprostřed malý ďolíček.

Vdolečky vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme z každé strany. Nakonec ozdobíme povidly či marmeládou a šlehačkou. 

       

       

 

 

Autor: Peťule91

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte