úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bagetky - bez lepku, mléka, vajec

Bagetky - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 25 min
Zařazení: Pečivo
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 500g mouky Mix-it Universal
cca 250 ml vlažné vody(ne všechno)
50 ml oleje
1 lžička octu
1/2 lžičky soli
špetka cukru
Postup přípravy:

Smícháme mouku, droždí, sůl, cukr, ocet a olej. Nakonec přilíváme vlažnou vodu tak, aby těsto nebylo řidké a ani ne hutné. Vše pořádně vymícháme a dáme kynout asi na hodinu do tepla.

Po vykynutí si na plech položíme pečící papír a na něj pokládáme z těsta udělané bagetky, které necháme ještě chvilku (cca 15 min) dokynout. Před vložením do rozehřáté trouby na 180 °C potřeme vodou.

Po dopečení potřít slanou vodou.

Tip: Nesušit, nenechat příliš dlouho v troubě, jen do mírně narůžovělé barvy, jinak jsou bagetky příliš tvrdé.

Autor: DAVID

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

18. 9. 2016
13:10

Pro: miroslavaDobrý den,
autor receptu sice nejsem, ale snad poradím ;-). Většinou bývá v receptech na 500 g mouky půl kostičky čerstvého...u sušeného se to liší...Labeta např. celý sáček.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

miroslava

16. 9. 2016
16:11

To se asi nedovim. Škoda. Rohlíčky vypadaji dobre.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Miroslava

25. 4. 2016
15:56

Dobry den,
kolik drozdi, Davide?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte