úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bagetky - bez lepku, mléka, vajec

Bagetky - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 25 min
Zařazení: Domácí pečivo
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 500g mouky Mix-it Universal
cca 250 ml vlažné vody(ne všechno)
50 ml oleje
1 lžička octu
1/2 lžičky soli
špetka cukru
Postup přípravy:

Smícháme mouku, droždí, sůl, cukr, ocet a olej. Nakonec přilíváme vlažnou vodu tak, aby těsto nebylo řidké a ani ne hutné. Vše pořádně vymícháme a dáme kynout asi na hodinu do tepla.

Po vykynutí si na plech položíme pečící papír a na něj pokládáme z těsta udělané bagetky, které necháme ještě chvilku (cca 15 min) dokynout. Před vložením do rozehřáté trouby na 180 °C potřeme vodou.

Po dopečení potřít slanou vodou.

Tip: Nesušit, nenechat příliš dlouho v troubě, jen do mírně narůžovělé barvy, jinak jsou bagetky příliš tvrdé.

Autor: DAVID

Komentáře k receptu
Monika

13. 8. 2018
14:30

Recept - tragedie.. Přesně dle postupu, a s bagetkami, ačkoliv vypadají krásně, mohu dláždit chodníky...

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

18. 9. 2016
13:10

Pro: miroslavaDobrý den,
autor receptu sice nejsem, ale snad poradím ;-). Většinou bývá v receptech na 500 g mouky půl kostičky čerstvého...u sušeného se to liší...Labeta např. celý sáček.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

miroslava

16. 9. 2016
16:11

To se asi nedovim. Škoda. Rohlíčky vypadaji dobre.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Miroslava

25. 4. 2016
15:56

Dobry den,
kolik drozdi, Davide?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...