úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bagetky - bez lepku, mléka, vajec

Bagetky - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 25 min
Zařazení: Domácí pečivo
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 500g mouky Mix-it Universal
cca 250 ml vlažné vody(ne všechno)
50 ml oleje
1 lžička octu
1/2 lžičky soli
špetka cukru
Postup přípravy:

Smícháme mouku, droždí, sůl, cukr, ocet a olej. Nakonec přilíváme vlažnou vodu tak, aby těsto nebylo řidké a ani ne hutné. Vše pořádně vymícháme a dáme kynout asi na hodinu do tepla.

Po vykynutí si na plech položíme pečící papír a na něj pokládáme z těsta udělané bagetky, které necháme ještě chvilku (cca 15 min) dokynout. Před vložením do rozehřáté trouby na 180 °C potřeme vodou.

Po dopečení potřít slanou vodou.

Tip: Nesušit, nenechat příliš dlouho v troubě, jen do mírně narůžovělé barvy, jinak jsou bagetky příliš tvrdé.

Autor: DAVID

REKLAMA

Komentáře k receptu
Monika

13. 8. 2018
14:30

Recept - tragedie.. Přesně dle postupu, a s bagetkami, ačkoliv vypadají krásně, mohu dláždit chodníky...

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

18. 9. 2016
13:10

Pro: miroslavaDobrý den,
autor receptu sice nejsem, ale snad poradím ;-). Většinou bývá v receptech na 500 g mouky půl kostičky čerstvého...u sušeného se to liší...Labeta např. celý sáček.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

miroslava

16. 9. 2016
16:11

To se asi nedovim. Škoda. Rohlíčky vypadaji dobre.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Miroslava

25. 4. 2016
15:56

Dobry den,
kolik drozdi, Davide?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...