Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové loupáčky

Bezlepkové loupáčky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 10 min
Zařazení: Chléb a pečivo
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 200 ml vody (příp. mléka, pokud můžete)
1/2 kostky droždí
90g hery nebo sádla
špetka soli
5 polévkových lžic moučkového cukru
1 žloutek
360-370 g Jizerky (nebo jiné bezl.mouky)
Na potření rozšlehané vajíčko + mák
Postup přípravy:

Z vlažného mléka (vody), cukru a kvasnic uděláme kvásek. Ostatní přísady dáme do mísy a s hotovým kváskem vypracujeme těsto. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku (já dělala z bezl. mouky od Vitany a musela jsem mouku přidat). Vyvalujeme na jednotlivé díly a rolujeme do tvaru loupáčků, konce trochu přimáčkneme. Dáme na plech (já peču vše na silikonové podložce) , přikrejeme utěrkou a necháme nakynout na dvojnásobek. Potřeme vajíčkem a posypeme mákem a pečeme dozlatova. Dala jsem 4 ks do mrazáku hned po schladnutí a když jsem je vyndala na snídani, byly jako čerstvé.

 

 

Autor: HelcaH

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte