Bezlepkové plněné ořechy
Náročnost: | středně náročný |
---|---|
Čas přípravy: | 2 h |
Zařazení: |
Vánoční cukroví |
Hodnocení: |
|
Pro alergiky: |
Bez vajec Bez lepku |

Ingredience: |
250 g Jizerky 200 g Hery (másla) 130 g moučkového cukru 60 g mletých vlašských ořechů náplň: 150 g másla 150 g moučkového cukru 70 g mletých vlašských ořechů rum dle chuti |
---|---|
Postup přípravy: |
Z výše uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme min. 1 hodinu odležet v ledničce. Těstem plníme formičky, pokud možno co nejslabší vrstvou, aby vznikl po upečení dostatek prostoru na náplň. Pečeme při asi 170°C 10 - 12 minut, resp. do zrůžovění. Po vychladnutí plníme krémem z másla, moučkového cukru, vlašských ořechů, příp. rumu, který jsme si připravili a slepujeme vždy dvě půlky ořechů k sobě. My jsme zvyklí obalovat ve směsi kakaa a moučkového cukru, lze i máčet v čokoládě. Dobrou chuť ;-) |
Autor: | Peťa77 |
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...
Salát s kuřecím masem
Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...
Svěží bramborový salát se zeleninou
Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...
Jak se připravit na alergologické testy: Dieta nevadí, ale léky někdy ano
Čekají vás alergologické testy? Pokusíme se vám zodpovědět nejčastější otázky, které...
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.
Pečeme na Vánoce… bez mléka
Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...
Vánoční pečení bezlepkově
Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...