úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový a bezlaktózový ovocný dort

Bezlepkový a bezlaktózový ovocný dort

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotilo 18 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Korpus:
4 vejce
150 g kukuřičného škrobu
150 g oleje
50 g cukru
3/4 kypřícího prášku

Puding:
500 ml sójového/bezlaktózového mléka
3 lžíce cukru
1 sáček vanilkového pudinku

Ovoce:
jahody
hroznové víno

Želé:
250 ml vody
1 sáček želatiny
2 lžíce cukru
Postup přípravy:

Korpus: Veškeré suroviny smícháme a poté nalijeme do předem vymazané formy na dort. Pečeme na 180 °C 30 - 45 minut, záleží, jak peče trouba.

Po vyjmutí z trouby necháme korpus vychladnout a připravíme si pudink.

Pudink: Přivedeme k varu cca 300 ml mléka se 3 lžícemi cukru, poté zalijeme rozmíchaným pudinkem se zbývající 200 ml mléka. Mícháme a ve chvíli, kdy pudink začne tuhnout, nalijeme ho do formy na korpus.

Do pudinku hned začneme vkládat nakrájené ovoce. Já zvolila jahody a hroznové víno, avšak fantazii se meze nekladou.

Želatina: Ve chvíli, kdy nám pudink mírně ztuhne, nachystáme si želatinu. Rozpustíme si v kastrůlku želatinu s cukrem ve 250 ml vody, pomalu přivedeme k varu a poté odstavíme. Když je želatina vlažná (udržíme-li v ní prst), nalijeme na ovoce.

Necháme zchladnout a můžeme servírovat.

 

Autor: aneta.pikesova

REKLAMA

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

2. 12. 2016
17:45

Pro: HankaNejsem sice autorkou receptu, ale já osobně vysypávám buď polohrubou kukuřičnou moukou nebo kokosem ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Hanka

1. 12. 2016
14:29

Napadlo me, cim pri tomto receptu vysypavate formu?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

29. 2. 2016
11:35

Pro: JANAPotom záleží na síle reakce...Silným alergikům vadí i stopy, někomu ne...Sama bych asi neriskovala a optala se rodičů...resp. syna ;-)

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

JANA

24. 2. 2016
20:23

DĚTI A VNUKA JSOU ALERGICI

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra, ProAlergiky.cz

15. 6. 2015
19:02

Pro: AnetaMáte pravdu, že většina výrobců se jistí tím, že uvádí na obale větu "může obsahovat stopy...". Někteří alergici tyto produkty nekonzumují, jiní ano...
K dotazu...myslím si, že zcela vyhovující je např. Vanille Pudding Alnatura, který seženete v DM drogerii.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Aneta

3. 6. 2015
14:25

Víte že pudink obsahuje stopy mléka? Takže zase až tak úplně bez mléka není. Nebo znáte snad pudink, který ty alergeny neobsahuje?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte