úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový koláč s tofu krémem

Bezlepkový koláč s tofu krémem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Tofu
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 500 ml rýžového mléka
1 koupený pytlík "Křehký moučník"
1 balení Tofu
150 ml oleje
3 celá vajíčka
1 vanilkový bezlepkový pudink
cukr
voda
Granko
(pro zdravou část rodiny - zakysaná smetana)
Postup přípravy:

"Křehký moučník" (bez lepku) jsem smíchala s vajíčky a olejem a vylila do pečící formy.

Krém: - Tofu jsem smíchala s 1/2 hotového bezlepkového pudinku (oslazený a uvařeným z rýžového mléka), přidala vodu (může se přidat ještě i vanilkový cukr - jak to má kdo rád sladké) a ponorným šlehačem vytvořila mírně tekutou směs, kterou jsem nakapala na těsto.

Pekla jsem při 180 °C cca 40 minut. Vychladlý koláč jsem rozpůlila. Jednu půlku posypala jen Grankem (pro bezmléčnou dietu) a na druhou dala zakysanou smetanu s Grankem (pro ty, kteří mohou mléčné výrobky).

 

Autor: Verunka H.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte