úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový kváskový chléb z Jizerky

Bezlepkový kváskový chléb z Jizerky

Vložte svůj recept

Náročnost: náročný
Čas přípravy: 7 h
Zařazení: Chléb
Hodnocení:
Hodnotilo 34 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 400 g Jizerky
300 ml vody
220 g kvásku z Jizerky
3 lžíce olivového oleje
sůl
kmín
sezamová semínka
Postup přípravy:

Na promísení surovin jsem použila pekárnu. Nejprve vložila kvásek, vodu, mouku a sůl a nechala řádně promíchat. Množství surovin je přesně odměřené, ale může se stát, že budete potřebovat o trochu více vody, příp. mouky, dle hustoty kvásku apod., tak abyste nebyli příp. překvapení;-). Na závěr jsem přidala olivový olej, kmín a sezam a opět nechala promíchat.

Vzhledem k tomu, že by kváskové těsto mělo kynout podstatně delší dobu, než klasické "kvasnicové", udělala jsem to tak, že jsem zapla pekárnu na kynutí, nastavila jsem program "kynutá těsta" (zhruba 1,5 hodiny) a poté vyndala a nechala kynout zhruba další 4 hodiny.

Poté jsem vložila do pekárny, nastavila program "pečení" a za další 1,5 hodiny bylo hotovo.

Zdůrazňuji, že se jedná o můj první kváskový bezlepkový chléb;-). Příště bych určitě zkusila k Jizerce přimíchat i jinou mouku, více ochutit.

Ale i tak je chléb moc dobrý;-)

Autor: Peta 77

REKLAMA

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

14. 11. 2016
18:17

Pro: LidkaLidko,
dávala jsem rozkvašený, resp. "čerstvý" kvásek...ani do lednice nestačil dorazit ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Lidka

14. 11. 2016
13:06

Pro: Michal, ProAlergiky.czDobrý den!
Líbí se mi vaše využité pekárny pro pečení chleba z kvásku.
Chci se zeptat, zda do pekárny jste dala rozkvašený kvásek/ přes noc/ nebo nerozkvašený. Děkuji. Lida

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Michal, ProAlergiky.cz

27. 5. 2013
10:35

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte