úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový kváskový chléb z Jizerky

Bezlepkový kváskový chléb z Jizerky

Vložte svůj recept

Náročnost: náročný
Čas přípravy: 7 h
Zařazení: Domácí chléb
Hodnocení:
Hodnotilo 34 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 400 g Jizerky
300 ml vody
220 g kvásku z Jizerky
3 lžíce olivového oleje
sůl
kmín
sezamová semínka
Postup přípravy:

Na promísení surovin jsem použila pekárnu. Nejprve vložila kvásek, vodu, mouku a sůl a nechala řádně promíchat. Množství surovin je přesně odměřené, ale může se stát, že budete potřebovat o trochu více vody, příp. mouky, dle hustoty kvásku apod., tak abyste nebyli příp. překvapení;-). Na závěr jsem přidala olivový olej, kmín a sezam a opět nechala promíchat.

Vzhledem k tomu, že by kváskové těsto mělo kynout podstatně delší dobu, než klasické "kvasnicové", udělala jsem to tak, že jsem zapla pekárnu na kynutí, nastavila jsem program "kynutá těsta" (zhruba 1,5 hodiny) a poté vyndala a nechala kynout zhruba další 4 hodiny.

Poté jsem vložila do pekárny, nastavila program "pečení" a za další 1,5 hodiny bylo hotovo.

Zdůrazňuji, že se jedná o můj první kváskový bezlepkový chléb;-). Příště bych určitě zkusila k Jizerce přimíchat i jinou mouku, více ochutit.

Ale i tak je chléb moc dobrý;-)

Autor: Peta 77

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

14. 11. 2016
18:17

Pro: LidkaLidko,
dávala jsem rozkvašený, resp. "čerstvý" kvásek...ani do lednice nestačil dorazit ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Lidka

14. 11. 2016
13:06

Pro: Michal, ProAlergiky.czDobrý den!
Líbí se mi vaše využité pekárny pro pečení chleba z kvásku.
Chci se zeptat, zda do pekárny jste dala rozkvašený kvásek/ přes noc/ nebo nerozkvašený. Děkuji. Lida

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Michal, ProAlergiky.cz

27. 5. 2013
10:35

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...