úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový kváskový chléb z Jizerky

Bezlepkový kváskový chléb z Jizerky

Vložte svůj recept

Náročnost: náročný
Čas přípravy: 7 h
Zařazení: Domácí chléb
Hodnocení:
Hodnotilo 36 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 400 g Jizerky
300 ml vody
220 g kvásku z Jizerky
3 lžíce olivového oleje
sůl
kmín
sezamová semínka
Postup přípravy:

Na promísení surovin jsem použila pekárnu. Nejprve vložila kvásek, vodu, mouku a sůl a nechala řádně promíchat. Množství surovin je přesně odměřené, ale může se stát, že budete potřebovat o trochu více vody, příp. mouky, dle hustoty kvásku apod., tak abyste nebyli příp. překvapení;-). Na závěr jsem přidala olivový olej, kmín a sezam a opět nechala promíchat.

Vzhledem k tomu, že by kváskové těsto mělo kynout podstatně delší dobu, než klasické "kvasnicové", udělala jsem to tak, že jsem zapla pekárnu na kynutí, nastavila jsem program "kynutá těsta" (zhruba 1,5 hodiny) a poté vyndala a nechala kynout zhruba další 4 hodiny.

Poté jsem vložila do pekárny, nastavila program "pečení" a za další 1,5 hodiny bylo hotovo.

Zdůrazňuji, že se jedná o můj první kváskový bezlepkový chléb;-). Příště bych určitě zkusila k Jizerce přimíchat i jinou mouku, více ochutit.

Ale i tak je chléb moc dobrý;-)

Autor: Peta 77

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

14. 11. 2016
18:17

Pro: LidkaLidko,
dávala jsem rozkvašený, resp. "čerstvý" kvásek...ani do lednice nestačil dorazit ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Lidka

14. 11. 2016
13:06

Pro: Michal, ProAlergiky.czDobrý den!
Líbí se mi vaše využité pekárny pro pečení chleba z kvásku.
Chci se zeptat, zda do pekárny jste dala rozkvašený kvásek/ přes noc/ nebo nerozkvašený. Děkuji. Lida

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Michal, ProAlergiky.cz

27. 5. 2013
10:35

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...