Bílkový chlebíček bez lepku a mléka
Náročnost: | jednoduchý |
---|---|
Čas přípravy: | |
Zařazení: |
Koláče (nekynuté) Vánočky, štoly |
Hodnocení: |
|
Pro alergiky: |
Bez mléka Bez lepku |

Ingredience: |
5 bílků 130 g cukru moučka 100 g polohrubé rýžové mouky 65 g rozpuštěného a zchladlého Alsanu 50 g ořechů - mix vlašských, lískových, pekanových - nasekat rozinky kůra z 1 BIO citrónu 1 lžíce čerstvé pomerančové šťávy |
---|---|
Postup přípravy: |
Bílky vyšleháme s pomerančovou šťávou do pěny. Zašleháme cukr, přidáme nasekané nebo mleté oříšky, kůru (nešetříme) a zchladlý Alsan. Ručně promícháme a nakonec přidáme opatrně mouku a rozinky. Vlijeme do vymazane formy na biskupský chlebíček a pečeme ve vyhřáté troubě na cca 175 stupňů. Vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladnout. Můžeme podávat s kokosovou šlehačkou. Lze samozřejmě polít i čokoládou, ale tu máme raději na biskupském chlebíčku. |
Autor: | Ulu |
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...
Salát s kuřecím masem
Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...
Svěží bramborový salát se zeleninou
Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...
Jak se připravit na alergologické testy: Dieta nevadí, ale léky někdy ano
Čekají vás alergologické testy? Pokusíme se vám zodpovědět nejčastější otázky, které...
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.
Pečeme na Vánoce… bez mléka
Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...
Vánoční pečení bezlepkově
Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...