úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bílý toastový chléb - bez lepku a vajec

Bílý toastový chléb - bez lepku a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 15 min
Zařazení: Chléb
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 500 g Schär Mix it!
450 ml vlažné vody
50 ml mléka
3 polévkové lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 lžíce octa
7 g sušených kvasnic (1balení)

Postup přípravy:

Všechny suroviny smíchám v míse ručním šlehačem. Pak dám do silikonový formy na biskupský chlebíček a nechám v teple pod utěrkou kynout asi 30 - 45 minut. Nejprve peču ve vyhřáté troubě na 200 st. 30 minut, pak troubu vypnu a nechám pootevřenou asi 15 minut. Teprve pak chleba vytáhnu a nechám na mřížce chladnout.

Tento chleba peču z Jizerky a z mouky schär Mix it! jsem pekla chleba poprvé. Těsto vykynulo o něco víc než z Jizerky, tak se z formy tlačilo ven. Ale chleba je chuťově moc dobrý. Používám nejvíc na toasty, do kynuté knedle místo rohlíku nebo na žemlovku.

 

Autor: JanaL

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte