úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Biskupský beránek

Biskupský beránek

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Velikonoční beránek
Hodnocení:
Hodnotilo 19 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 350 g polohrubé mouky
250 ml rostlinného mléka
200 g rostlinného tuku na pečení
200 g cukru krupice
4 lžíce vanilkové Hrašky + 1 lžíce oleje
2 lžíce kandované ovoce
hrstka rozinek
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 lžička citronové kůry



Karobová poleva:
60g karobového prášku
250g 100% ztuženého tuku
40g hladké mouky
300g cukru moučky
1 vanilkový cukr
Postup přípravy:

Formu na beránka si vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou.

Změklý tuk utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme citronovou kůru. Přimícháme postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva a Hrašku s olejem. Nakonec přidáme rostlinné mléko a vymícháme hladké těsto.

Vsypeme rozinky a kandované ovoce a znovu promícháme.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 st. cca 60 minut.

Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme z formy. Můžeme jen pocukrovat nebo zdobit karobovou, nebo jakoukoliv jinou polevou.

Karobová poleva: Rozpustíme pomalu tuk, v něm rozmícháme cukry, karobový prášek  a mouku. Vymícháme do hladké hmoty, kterou hned poléváme beránka.

Zbytek karobové polevy můžeme nalít do formiček vypláchnutých studenou vodou a udělat si tak karobovou čokoládu.

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte