úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bliny - pohankové kynuté lívance - bez lepku a mléka

Bliny - pohankové kynuté lívance - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty a moučníky
Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Bez mléka
Ingredience: Na 18 velkých lívanců:
300 ml vody
300 g pohankové jemné mouky
4 žloutky
1 velká lžíce oleje
1/4 sušeněho droždí

olej na smažení

Postup přípravy:

Ze všech surovin si vypracujeme těsto, které necháme 90 minut vykynout (moc nevykyne, ale pak je to znát v hotovém výrobku). Smažíme.

Lze použít nasladko i naslano. Nasladko výborné s krémem z banánů, kakaa a citrónové šťávy či s povidly. Naslano jedí např. v Rusku s kaviárem.

Autorka: Evžena Trnková

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte