úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Borůvkový koláč z Mix-it a šáchorové mouky – bez lepku, mléka, ořechů

Borůvkový koláč z Mix-it a šáchorové mouky – bez lepku, mléka, ořechů

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Koláče (nekynuté)
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 250 g Schaer Mix-it
6 malých vajec
200 ml sójového zakysaného BIFI nápoje pokojové teploty
150 ml řepkového oleje
100 g šáchorové mouky Adveni
6 vrchovatých lžic třtinového cukru
1 vanilkový cukr s pravou vanilkou
1,5 lžičky jedlé sody
nastrouhaná kůra z 1 BIO citrónu
špetka soli

1,5 litru opraných borůvek

velký plech s pečícím papírem nebo dvě formy na koláče o průměru cca 26 cm
Postup přípravy:

Troubu zahřejeme na 180 °C. Borůvky na sítě pořádně propláchneme vodou a necháme okapat.

Vejce vyšleháme s cukry a citrónovou kůrou do pěny. Trvá to cca 3 minuty. Přišleháme olej a zakysaný sójový nápoj, až se vše spojí v hladkou hmotu.

Ve vedlejší misce si promícháme mouky se špetkou soli a jedlou sodou. Moučnou směs opatrně přišleháme nebo silikonovou stěrkou promícháme se směsí vaječnou. Těsto vlijeme na plech vystlaný pečícím papírem (do forem s pečícím papírem).

Povrch posypeme borůvkami, případně dosladíme borůvky a posypeme drobenkou nebo plátky mandlí (pokud můžete).

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 40 minut. Pak troubu vypneme a necháme koláč dojít (aby se zpevnil ve středu, kde bývá nejvíce borůvek a šťávy). POZOR každá trouba peče trochu jinak, tak je třeba si časy na té Vaší vychytat!

Autorka: Radka Vrzalová

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte