úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bramborové opečánky

Bramborové opečánky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 45 min
Zařazení: Přílohy
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: cca 1/2 kg brambor (ideálně typ B, C)
cca 200 - 400 g bezlepkové (já zkoušela kukuřičnou polohrubou) nebo klasické polohrubé mouky podle potřeby
sůl
drcený nebo mletý kmín
voda
sádlo (nebo olej)
menší cibule (nemusí být)
Postup přípravy:

Brambory oloupeme, nakrájíme na drobno a v hrnci zalijeme vodou tak, aby hladina dosahovala jen těsně nad brambory. Osolíme, okmínujeme a vaříme, dokud se nerozvaří. Pak opatrně slijeme část vody a brambory dorozmačkáme (pokud je potřeba) a na mírném ohni, za stálého míchání, přisypáváme mouku, dokud není těsto tuhé a ne moc lepivé. Pak stáhneme z plamene a necháme těsto trochu vychladnout. Tvoříme válečky, které na sádle osmahneme (chvíli před koncem přisypeme na drobno nakrájenou cibuli (není nutné) a opékáme obojí do zlatova.

Podáváme jako samostatné jídlo, nebo jako hutnější přílohu. Můžeme sypat naťovou cibulkou a podávat s různými typy dresinků (záleží na chutích a dietních omezeních).

Dobrou chuť ;)

Autor: Zuzka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte