úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bramborové preclíky bez lepku, mléka, vajec

Bramborové preclíky bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Slané tyčinky, preclíky
Hodnocení:
Hodnotilo 10 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 250 - 300 g polohrubé kukuřičné mouky
250 g brambor
125 g sádla
hraška (místo 1 vejce)
1/2 bezlepkového prášku do pečiva
sůl

lze i na obarvení a dochucení těsta použít:
sladkou papriku
kari
drcený kmín
Postup přípravy:

Brambory uvařené ve slupce (nejlépe den předem) oloupeme a nastrouháme najemno. Namísto vajíčka si připravíme hrašku dle návodu - rozmícháme 20 g ve 40 ml vody a přidáme k nastrouhaným bramborám. Stejně tak i ostatní ingredience. Vytvoříme si nelepivé, tužší těsto, které můžeme ještě ochutit a obarvit přidáním červené papriky, kari, drceným kmínem.

Z těsta si odtrháváme kousky, ze kterých nejprve vytvoříme tenký váleček a ten pak různě stáčíme či zaplétáme do požadovaných tvarů. Před pečením můžeme potřít slanou vodou, rostlinným mlékem, ale i rozehřátým sádlem a posypat dle chuti.

Vytvořené preclíky pečeme v předem vyhřáté troubě (na 180 - 200 °C) do zezlátnutí.

Dobrou chuť;-).

Autor: Peťa77

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte