úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bramborový chléb

Bramborový chléb

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 3 h
Zařazení: Chléb
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 250 ml vody
4 lžíce rýžového mléka
5 lžic olivového oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
150 g bezlepkové mouky (například značky Promix)
150 g rýžové krupice
1 balení směsi na bramborové knedlíky od značky Paleta
42 g čerstvého droždí
stroužek česneku
sádlo na vymazání formy
Postup přípravy:

Uvedené suroviny vložíme do domácí pekárny na chléb (suroviny do pekárny vkládáme v takovém pořadí, jak je napsáno). Zapneme program pro přípravu těsta. Stroužek utřeného česneku přidáme do těsta až po zaznění zvukového signálu.

Jakmile budeme mít těsto vykynuté, propracujeme jej na pomoučeném vále, vytvarujeme bochník, který vložíme do sádlem vymazané chlebové formy. Necháme znovu kynout asi půl hodiny a poté pečeme v troubě předehřáté na 225 °C asi 25 minut.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte