úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bramborový krém s mrkví a rýží - bez lepku, mléka, vajec

Bramborový krém s mrkví a rýží - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 20 min
Zařazení: smetanové
zeleninové
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 3 porce:
1 velký brambor
2 střední mrkve
100 ml sójové nebo rýžové smetany (lze nahradit 2 lžícemi sušeného rostlinného mléka a lžící olivového oleje)
2 až 3 stroužky česneku
2 lžíce uvařené rýže
1 lžička sušené zeleniny (Horalka, Solčanka apod.)
1 lžička mořské soli
pažitka nebo nori vločky na ozdobu
špetka chilli (nemusí být)
Postup přípravy:

Dáme si vařit asi 1/2 litru vody. Osolíme ji.

Mrkev, brambor i česnek si nastrouháme nahrubo (každé zvlášť). Do vroucí vody vložíme mrkev a vaříme asi 3 minuty. Pak přídáme brambor a česnek a vaříme dalších zhruba 5 minut, dokud brambory nejsou skoro měkké. Přidáme uvařenou rýži, smetanu a koření a krátce provaříme. Podle chuti dosolíme nebo dokořeníme. 

Vznikne hustá, vydatná a levná polévka. Na talíři ozdobíme nějakou tou "travičkou".

P. S.: Kombinace brambor a rýže je neprávem opomíjena.

Autor: Michal, ProAlergiky.cz

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte