úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Buchtičky se šodó - bez lepku a mléka

Buchtičky se šodó - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 13 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: Buchtičky pro 4 osoby:
200 g Schär mix B
150 ml mandlového mléka (pozor, většinou již obsahuje sladkou složku)
50 g Jizerkaý zelené
30 - 50 g cukru moučka
1 celé vejce velikost S
1 lžička Tuzemáku (já měla karibský hnědý rum)
1/2 lžíce BIO citrónové kůry
4 g bezlepkového prášku do pečiva
4 g sušeného droždí
špetka soli

30 g bezmléčného tuku Stella

skleněná pečící mísa s poklopem vymazaná tukem Stellou nebo sádlem

Šodó:
500 ml mandlového mléka
2 lžíce cukru moučka
20 g pudinkového prášku bez lepku
1 lžička Tuzemáku nebo karibského rumu
dřeň z jednoho lusku vanilky nebo Alnatura vanilkový cukr
Postup přípravy:

Buchtičky: Mléko ohřejeme tak na 30 - 35 °C, přidáme vejce a rum a rozmícháme. V kynoucí míse smícháme mouky, sůl, prášek do pečiva, kůru, cukr a přidáme droždí. K sypké směsi přilijeme tekutou část a rukou vyhněteme polotuhé jemné těsto, které necháme v teple, nejlépe pod poklopem, asi 1 hodinu odpočívat.

Mísu si vymažeme tukem a zapneme troubu tak na 215 °C. Na dno trouby dáme hrnec s 1 l vody.

Po vykynutí z těsta mokrou rukou odebíráme a tvarujeme malé kuličky, které sázíme do pečící vymazané nádoby. Pak opatrně potřeme teplou vodou se trochou tuku. Přikryjeme pečící mísu a necháme u nahřívající se trouby 10 minut odpočinout. Pečeme 20 minut zakryté a 5 minut odkryté pro kůrku.

Hotové buchtičky necháme chvilku v pečící míse na mřížce zchladnout. Pak je opatrně na mřížku vyklopíme a obrátíme, aby rovnoměrně vychladly.

Šodó: Pudink smícháme s cukrem a rumem v odměrce, přidáme vanilku. Ohřejeme si všechno mléko. Tak 100 ml teplé mléka (ne horkého) přidáme do odměrky a pořádně vidličkou promícháme. Pudinkovou směs vrátíme na sporák do hrnce k teplému mléku a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Mícháme, aby se pudink nepřipaloval.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...