úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bulky a rohlíky bez vajec a mléka

Bulky a rohlíky bez vajec a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 55 min
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 420 g polohrubé mouky
330 g hladké mouky
300 ml teplé vody
150 ml sójového mléka Provamel
12 polévkových lžic řepkového oleje
1 čajová lžička cukru
špetka soli
1 sušené droždí zn. Alnatura
Postup přípravy:

Suroviny mají mít pokojovou teplotu, takže nezapomeňte zavčas vyndat mléko z lednice, nebo ho ohřát ;-).

Zaděláme těsto a necháme půl hodinky vykynout. Přiznám se, že jsem suroviny z důvodu časové tísně nandala do pekárny a nechala tam půl hodinky promíchávat a pak půl hodinky kynout.

Po vykynutí těsta si zapneme troubu na 210 stupňů.

Rohlíky: Část těsta vyválíme na tenko, rádýlkem rozkrájíme na trojúhelníky a od širší strany lehce srolujeme (neutahujeme, nepřimačkáváme). Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, slabě potřeme olejem a posypeme solí a bazalkou.

Bulky: Těsto rozkrájíme na kusy. Nevyvalujeme, jen rukou na vále trochu vytáhneme dokulata a zabalíme pak do kuličky (jako kdybychom dělali buchty, ale bez náplně). Jen lehce zabalíme, nepřimačkáváme. Zabalenou stranou pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme olejem a posypeme solí a bazalkou (nebo kmínem, paprikou atd.)

Pečeme v předem řádně vyhřáté troubě cca 15 - 20 minut.

Autor: pralinka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte