úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bulky se lněným semínkem

Bulky se lněným semínkem

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h 20 min
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: 250 ml rostlinného mléka
150 g grahamové mouky
150 g hladké mouky
50 g žitné mouky
50 ml olivového oleje
2 polévkové lžíce octa
2 kávové lžičky soli
1 kávová lžička cukru
1/2 čerstvého droždí
Postup přípravy:

Všechny ingredience vložíme dle zavedeného postupu do pekárny (nejprve tekuté složky, poté sypké, na závěr droždí). Zapneme program na kynutá těsta.

Po vykynutí z těsta tvarujeme bulky. Naskládáme na vymaštěný plech a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.

Před pečením pomašlujeme vejcem nebo jen vodou (dle typu diety), posypeme lněným semínkem, příp. hrubou solí, mákem, kmínem, dle chuti. Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 220 °C asi 20 minut.

Hotové bulky je nejlepší přendat z plechu na mřížku, aby lépe vychladnuly.

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte