úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Burizonové knedlíky - bez lepku a mléka

Burizonové knedlíky - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 35 min
Zařazení: Přílohy
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 400 ml Provamel rýžového nápoje BIO (neochuceného)
400 g hrubé mouky
1 sáček neochucených burizonů
2 vejce
lžička soli
1/2 lžičky prášku do pečiva
Postup přípravy:

Burizony nasypeme do mísy, přidáme obě vejce, sůl a prášek do pečiva (zdravější verze je jedlá soda, případně vinnný kámen). Přilijeme rýžové mléko Provamel a vmícháme mouku. Vypracujeme těsto a pokud bude hodně tuhé, přidáme ještě pár kapek vody. Z těsta vytvoříme 2 knedlíky a podle potřeby ještě přidáme mouku (rýžové mléko). Knedlíky dáme vařit do vroucí osolené vody asi na 20 minut.

Autor: Terka M.

Komentáře k receptu
Lenka

2. 3. 2014
11:23

V receptu píšete že je třeba hrubá mouka, můžete prosím napsat jakou používáte? Obyčejná hrubá mouka přece použít nelze (obsahuje lepek). Děkuji za odpověď

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte