úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Černý kuba - bez lepku, mléka, vajec

Černý kuba - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bez masa
Jáhly
Štědrovečerní oběd
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: jáhly
houby
sádlo
cibule
česnek
sůl
pepř
kmín
majoránka
Postup přípravy:

Jáhly si připravte dle návodu, tj. nejprve je spařte a nechte na sítku okapat. Poté je nasucho opražte a zalijte vroucí vodou (zhruba dvojnásobek objemu). Osolte a vařte asi 10 minut, pak nechte dojít pod pokličkou.

Na sádle dozlatova osmažte cibulku a poduste na ní houby. Osolte je a okořeňte.

Podušené houby a hotové jáhly smíchejte dohromady, ochutnejte, je-li třeba tak dochuťte.

Směs nandejte do zapékací mísy a pečte v troubě vyhřáté zhruba na 200 °C asi 15 – 20 minut, aby se smísily chutě a pokrm se opekl dozlatova.

Dobrou chuť ;-).

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte