úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Česnekové trojhránky s pohankou - bez lepku, mléka, vajec

Česnekové trojhránky s pohankou - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Slané záviny, rolády
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 160 ml vlažného sójového mléka
150 g Jizerky
100 g pohankové mouky
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
1/4 čerstvého droždí

olivový olej
česnek
Postup přípravy:

Nejprve si z části Jizerky, cukru a trochy vlažného rostlinného mléka připravíme kvásek. Po jeho vzejití přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.

Těsto si rozdělíme na 2 části, které rozválíme na placky. Ty potřeme česnekovým olejem a svineme do rolád.

Ty si dáme na vymazaný plech, příp. na plech vyložený pečícím papírem a dáme teprve kynout. Já používám troubu vyhřátou na nejmenší možnou teplotu, tj. asi 50 °C, kde nechám rolády kynout zhruba 30 minut. S ohledem na relativně velké množství pohankové mouky počítejte s tím, že těsto tolik nevykyne (stejnou zkušenost mám i s pečivem a chlebem s vysokým podílem žitné mouky, peču-li "lepkově").

Před vlastním pečením nařízneme a potřeme znovu česnekovým olejem. 

Pečeme při zhruba 180 - 200 °C dozlatova.

Dobrou chuť;-)

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte