úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Chinois - bez mléka a vajec

Chinois - bez mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 3 h
Zařazení: Kynuté moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 12 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Ingredience: Těsto:
400 g hladké mouky
100 ml rýžového mléka (nebo jiného rostlinného)
90 g Stelly (nebo jiného rostlinného tuku na pečení)
50 g cukru
20 g droždí
1,5 lžíce vanilkové hrašky + 1 lžíce oleje
špetka soli

Krém:
500 ml rýžového (nebo jiného) mléka
100 g cukru
1 vanilkový pudink
2 lžičky vanilkového extraktu (není nutný)
1/2 cm plátek Stelly
Postup přípravy:

Z vlažného mléka, trošky mouky, cukru a droždí zaděláme kvásek. Rozpustíme si Stellu, necháme zchladnout. Z osolené mouky, Hrašky s olejem, tuku a kvásku zaděláme bublinkující těsto. Pomoučněné a přikryté utěrkou necháme minimálně hodinu vykynout (klidně i déle),

Uvaříme si pudink podle návodu, přidáme extrakt, zbytek cukru a tuk, vymícháme a necháme vychladnout.

Dortovou formu ( o průměru 21 cm) vymažeme a vysypeme podle zvyku (já používám vymazávací sprej a už nevysypávám).

Z vykynutého těsta oddělíme 1/3 a rozválíme ji na plát, kterým pokryjeme dno formy.

Zbylé těsto rozválíme na velký obdélník, který potřeme krémem a zavineme jako roládu.

Tu opatrně nakrájíme na cca 4 - 5cm dlouhé špalíčky, které skládáme řeznou stranou rovnoměrně do formy.
Necháme na teple ještě cca 3/4 hodinky vykynout.

Pečeme potřené rostlinným mlékem při 180 st. cca 40 minut (nutno hlídat, podle trouby) do zlatova.

Po upečení necháme vychladnout ve formě. Je možné ještě potřít rozpuštěnou Stellou (nedělala jsem).  Vychladlý pocukrujeme.


Pozn: Originál Chinois se dělá se žloutkovým vanilkovým krémem, který jsem nahradila vzhledem k alergii pudinkem. Takže chuť se od originálu bude dost lišit. Ale vzhledově ;)

Dobrou chuť.

 

Autor: Zuzka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec
Květákový mozeček - bez lepku, mléka, vajec

Dáme vařit 2 skleničky vody se špetkou soli a lžící slunečnicového oleje. Až začne voda vřít, stáhneme ji úplně z plotny a...

Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec
Kváskový chléb - bez lepku, mléka, vajec

Část 1. Jak na bezlepkový kvásek.  Výroba bezlepkového kvásku je podobná jako výroba lepkové kvásku. Rozdíl je v tom, že...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...