úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Chléb cibuláček

Chléb cibuláček

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Domácí chléb
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 500 g bezlepkové směsi na chléb
200 ml teplé vody
2 ks cibule (nejlépe červené)
2 lžíce rostlinného oleje
4 lžičky soli
2 lžičky octu
1 kostka droždí
kmín nebo chlebové koření
Postup přípravy:

Jako první si do misky odvážíme 500 g bezlepkové mouky na chléb, přidáme 2 lžičky soli, kmín, 2 lžíce oleje a 2 lžičky octa. Ohřejeme 200 ml vody. Polovinu nalijeme do mouky, do druhé poloviny rozdrobíme celou kostku droždí a necháme chvíli odstát. Dvě menší cibule pokrájíme na drobné kostičky, přidáme k mouce. Droždí ve vodě rozmícháme a vlijeme do misky s moukou. Uhněteme těsto, ale jen po kratší dobu, protože těsto dlouhým hnětením řídne.

Když se všechny ingredience spojí v těsto, vyklopíme do nádoby, ve které budeme chléb péct, přikryjeme utěrkou a necháme v teple nakynout přibližně 1/2 hodiny.

Rozpůlíme těsto na 2 poloviny a necháme dokynout. Jednu půlku dáme do trouby a pečeme asi hodinu, poté druhý. Nebo kdo má troubu na 2 šteláře, dá do každé jedno těsto.

Z této dávky budete mít dva výborný cibulový chlebíky. Jsou moc dobré, opravdu doporučuji.

Tento recept mám ještě po mé babičce a vždy všem moc chutnal. I těm, kdo nemají bezlepkovou dietu. 

Autor: jessynka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...