úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Chléb cibuláček

Chléb cibuláček

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Chléb
Hodnocení:
Hodnotili 2 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 500 g bezlepkové směsi na chléb
200 ml teplé vody
2 ks cibule (nejlépe červené)
2 lžíce rostlinného oleje
4 lžičky soli
2 lžičky octu
1 kostka droždí
kmín nebo chlebové koření
Postup přípravy:

Jako první si do misky odvážíme 500 g bezlepkové mouky na chléb, přidáme 2 lžičky soli, kmín, 2 lžíce oleje a 2 lžičky octa. Ohřejeme 200 ml vody. Polovinu nalijeme do mouky, do druhé poloviny rozdrobíme celou kostku droždí a necháme chvíli odstát. Dvě menší cibule pokrájíme na drobné kostičky, přidáme k mouce. Droždí ve vodě rozmícháme a vlijeme do misky s moukou. Uhněteme těsto, ale jen po kratší dobu, protože těsto dlouhým hnětením řídne.

Když se všechny ingredience spojí v těsto, vyklopíme do nádoby, ve které budeme chléb péct, přikryjeme utěrkou a necháme v teple nakynout přibližně 1/2 hodiny.

Rozpůlíme těsto na 2 poloviny a necháme dokynout. Jednu půlku dáme do trouby a pečeme asi hodinu, poté druhý. Nebo kdo má troubu na 2 šteláře, dá do každé jedno těsto.

Z této dávky budete mít dva výborný cibulový chlebíky. Jsou moc dobré, opravdu doporučuji.

Tento recept mám ještě po mé babičce a vždy všem moc chutnal. I těm, kdo nemají bezlepkovou dietu. 

Autor: jessynka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte