úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Chlebíčková veka z Schaer Mix-it - bez lepku, mléka, vajec

Chlebíčková veka z Schaer Mix-it - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 12 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 250 g mouky Schar Mix-it
250 ml teplé vody
1 polévková lžíce řepkového oleje
1/2 kávové lžičky soli
1/2 kávové lžičky kmínu (nemusí být)
5 - 6 g sušeného droždí Dr. Oetker

kukuřičná strouhanka a tuk na vymazání formy (např. Stella)

malá forma na biskupský chlebíček
Postup přípravy:

Mouku, sůl, kmín a sušené droždí smícháme v míse a přidáme cca 1/3 teplé vody. Prohněteme mixérem s hnětacími háky a postupně přidáme celý objem vody za stálého hnětání těsta. Těsto by mělo být řidší, ale hebké a vláčné. Mísu přetáhneme potravinářskou fólií a necháme při pokojové teplotě cca 45 - 50 minut odpočívat.

Malou formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Troubu zapneme na 200 °C.

Z mísy sundáme fólii a k těstu přidáme jednu lžíci řepkového oleje. Opět těsto prohněteme. Přelijeme ho opatrně do vymazané a vysypané formy a uhladíme. Překryjeme opět potravinářskou fólií a necháme cca 10 minut odpočinout. Pak fólii sundáme a formu s těstem dáme péct do vyhřáté trouby na cca 30 minut.

Po upečení večku necháme cca 10 minut vychladnout na lince ve formě na kovové mřížce a potom jí opatrně vyndáme a necháme zcela zchladnout volně na mřížce. Zabalíme do utěrky nebo nakrájíme na plátky a zabalenou do PP sáčku zamrazíme.

Tip: Vodu můžete částečně nahradit - výborná je kombinace 150 ml teplé vody a v ní rozmíchat 1 polévkovou lžíci bílého 3,5 procenta tučného jogurtu (může být i bezlaktózový či sójový).

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte