úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Chlebové bezlepkové pizza bochánky

Chlebové bezlepkové pizza bochánky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Chuťovky, studená jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 44 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 450 g bezlepkové mouky (Doves farm bílá bez lepku)
430 ml vlažné vody
2 lžíce instantní bramborové kaše bez obsahu mléka
2 lžíce olivového oleje
2 rovné kávové lžičky sušeného droždí
1,5 kávové lžičky soli
1,5 kávové lžičky cukru
1/2 lžičky sušeného rozmarýnu

kečup (bezlepkový)
bylinky na pizzu (oregano, bazalka, sušený česnek, případně směs „Pizza koření“)
Postup přípravy:

Sypké suroviny odměříme do mísy a promícháme. Přidáme všechny tekutiny a zaděláme kynuté těsto. Těstem naplníme formu na muffiny. Plníme vždy jen do dvou třetin výšky formy. Na teplém místě necháme 45 minut kynout. Poté potřeme kečupem a posypeme směsí bylinek na pizzu. Pečeme při 160 °C asi 30 minut (zkoušíme špejlí). Hotové houstičky vyndáme z trouby, necháme asi 5 minut zchladnout ve formě a poté přendáme na mřížku nebo dřevěné prkénko, aby dovychladly a současně se nezapařily.

Autor: petram

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte