úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Chlebové zrníčkové placky - bez lepku, mléka a vajec

Chlebové zrníčkové placky - bez lepku, mléka a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h 30 min
Zařazení: Chlebové placky
Hodnocení:
Hodnotilo 16 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 500 g bezlepkové mouky (350 g Jizerky obyč. + 150 g tmavé, např. Schar, Alnatura apod.)
300 ml vlažné vody
2 středně velké brambory uvařené ve slupce, oloupané a najemno nastrouhané (typ B, C)
150 - 200 g směsi semínek (dýně, slunečnice, sezam, mák, černucha atd.)
50 ml řepkového oleje (nebo olivového)
1 sáček sušeného droždí Dr. Oetker
1 vrchovatá kávová lžička soli
1 vrchovatá kávová lžička kmínu
1 kávová lžička moučkového cukru
1 kávová lžička chlebového koření
Postup přípravy:

Do mísy nasypeme mouku, přidáme droždí a cukr, promícháme. Přidáme jemně nastrouhané brambory, sůl, kmín, chlebové koření, olej a vlažnou vodu. Vsypeme cca polovinu semínek a vypracujeme vláčné těsto.

Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu nakynout. Po nakynutí rozdělíme těsto na 8 - 10 dílů (záleží jak velké chceme placky) a vytvarujeme placky, které naklademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháme placky ještě 30 - 45 minut nakynout.

Předehřejeme troubu na 180°C a vložíme hrneček s vodou. Placky potřeme vlažnou vodou (případně bílkem), posypeme zbývajícími semínky a necháme při výše uvedené teplotě cca 45 minut péct. Před koncem pečení můžeme placky posypat sýrem nebo na kousky nasekanou slaninou.

Podáváme se zeleninovým salátem nebo hustou polévkou (gulášová) apod.

Autorka: Vařečka http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte