úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Cikánské kuře

Cikánské kuře

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 45 min
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 2 kuřecí čtvrtky zadní
2 střední cibule nakrájené na plátky
6 plátků slaniny nakrájené na kostičky
1 mrkev nakrájená na půl kolečka
3 stroužky česneku v celku
2 lžíce kremžské hořčice
2 lžičky medu
1 bobkový list
5 kuliček jalovce
5 kuliček nového koření
1 lžíce sladké papriky (fanoušci pálivého nechť zvolí ostrou)
špetka kmínu
Postup přípravy:

V tlakovém hrnci: Slaninu opečeme společně s cibulí, mrkví, česnekem a kořením. Když je vše krásně zlatavé a obalené tukem ze slanin,y přidáme kuře. Opečeme jemně z obou stran. Zatáhlé kuře potřeme hořčicí a medem. Hrnec zaklopíme pokličkou. Není nutné přidávat vodu ani vývar, nastavíme na vysoký tlak. Po dosažení požadovaného tlaku vaříme v tlakovém hrnci 15 - 20 minut. Rychle vypustíme tlak, otevřeme hrnec a vyndáme koření.

Můžeme podávat rovnou tak, jak je, nebo omáčku rozmixovat do hladka. Záleží na preferencích. Ochutnáme a dosolíme, pokud je to třeba. Jako příloha je vhodná rýže nebo brambory, které můžeme pouze oloupat a vcelku vhodit ke kuřeti do tlakového hrnce a máme tak večeři z jednoho hrnce.

 

V troubě:

 Slaninu opečeme společně s cibulí, mrkví a česnekem a kořením. Když je vše krásně zlatavé a obalené tukem ze slaniny přidáme kuře, opečeme jemně z obou stran. Zatáhlé kuře potřeme hořčicí a medem. Přehodíme do zapékací mísy a pečeme cca 45 minut. Po upečení vyndáme koření. Můžeme podávat rovnou tak jak je nebo omáčku rozmixovat do hladka - záleží na preferencích. Ochutnáme a dosolíme pokud je to třeba. Jako příloha je vhodná rýže nebo brambory.

Autor: ZuzanaF

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte