úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Čínská shoyu polévka s shitake a rýží - bez lepku, mléka, vajec

Čínská shoyu polévka s shitake a rýží - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 50 min
Zařazení: zeleninové polévky
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 100 ml sójové omáčky Shoyu
100 g hnědé rýže basmati
100 g červené cibule
100 g mrkve
svazek čerstvého koriandru
20 g hub shitake
20 g čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 lžíce sezamu
1 lžička koření pěti vůní
olej za studena lisovaný (nejlépe sezamový)
Postup přípravy:
  1. Houby shitake namočte na několik hodin do vody, poté uvařte do změknutí. Rýži vařte zvlášť v  osolené vodě na mírném ohni 20 – 30 minut.
  2. Na oleji osmahněte na proužky nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Zalijte vodou a přidejte na nudličky nakrájenou mrkev a koření. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut.
  3. Do polévky přidejte nakrájené houby i s houbovým vývarem a uvařenou rýži. Vše přiveďte k varu a poté ihned odstavte z plotny. Přidejte Shoyu a zamíchejte.
  4. Při servírování polévku posypte sezamem a najemno nasekaným koriandrem. Můžete opět dochutit sójovou omáčkou.

 

Recept přinesl:

Restaurace zdravého životního stylu CountryLifeRestaurace CountryLife.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...