úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Čínská shoyu polévka s shitake a rýží - bez lepku, mléka, vajec

Čínská shoyu polévka s shitake a rýží - bez lepku, mléka, vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 50 min
Zařazení: zeleninové
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 100 ml sójové omáčky Shoyu
100 g hnědé rýže basmati
100 g červené cibule
100 g mrkve
svazek čerstvého koriandru
20 g hub shitake
20 g čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
1 lžíce sezamu
1 lžička koření pěti vůní
olej za studena lisovaný (nejlépe sezamový)
Postup přípravy:
  1. Houby shitake namočte na několik hodin do vody, poté uvařte do změknutí. Rýži vařte zvlášť v  osolené vodě na mírném ohni 20 – 30 minut.
  2. Na oleji osmahněte na proužky nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Zalijte vodou a přidejte na nudličky nakrájenou mrkev a koření. Přiveďte k varu a vařte asi 20 minut.
  3. Do polévky přidejte nakrájené houby i s houbovým vývarem a uvařenou rýži. Vše přiveďte k varu a poté ihned odstavte z plotny. Přidejte Shoyu a zamíchejte.
  4. Při servírování polévku posypte sezamem a najemno nasekaným koriandrem. Můžete opět dochutit sójovou omáčkou.

 

Recept přinesl:

Restaurace zdravého životního stylu CountryLifeRestaurace CountryLife.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte