úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Čirokové svačinové bochánky - bez lepku a vajec

Čirokové svačinové bochánky - bez lepku a vajec

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 40 min
Zařazení: Domácí pečivo
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: 350 ml podmáslí
100 g hladké čirokové mouky (www.bezlepkova.com)
100 g kukuřičného škrobu
50 g polohrubé čirokové mouky (www.bezlepkova.com)
50 g chia mouky (www.bezlepkova.com)
2 polévkové lžíce pohankové lámanky (nemusí být)
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička kypřícího prášku
1 kávová lžička jedlé sody
1 kávová lžička drceného kmínu

hrubá sůl a kmín na posypání

Kdo nesmí ani mléčné výrobky, můžete nahradit podmáslí bezlepkovým pivem Celia a lžící rostlinného jogurtu.
Postup přípravy:

Troubu si předehřejeme na 180 °C. V míse smícháme mouky, pohankovou lámanku, sůl, koření, kypřící prášek a jedlou sodu. Přilijeme celý objem podmáslí a několikrát jemně promícháme vařečkou, až se suroviny spojí a vytvoří lepivější těsto.

Těsto odebíráme navlhčenými dlaněmi, vytvoříme bochánek a plníme do silikonových nebo vymazaných keramických formiček na muffiny nebo do papírových košíčků (alespoň tři v sobě) postavených na plechu. Posypeme kmínem a hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut.

Po upečení sundáme opatrně horké formičky s bochánky z plechu na mřížku. Po chvilce je vyndáme z formiček a necháme je na mřížce vychladnout volně už bez formiček.

Tmavé, křupavé, bez kynutí, rychlé a skvělé. To jsou přesně ony ;-).

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu
Petra, ProAlergiky.cz

13. 11. 2015
13:06

Pro: HankaHani, děkujeme a autorce to vyřídíme ;-).

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Hanka

6. 11. 2015
19:01

Právě mi bochánky voní na stole. Jen místo podmáslí jsem musela dát selský jogurt. A víte \_ |Lepší bezlepkové houstičky jsem ještě neměla. Moc děkuji.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...