úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Čirokovo-maková roláda - bez lepku a mléka

Čirokovo-maková roláda - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Čirok
Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 3 vejce (žloutky a bílky + špetka soli zvlášť)
3 polévkové lžíce řepkového oleje
3 polévkové lžíce třtinového cukru
2 polévkové lžíce čirokové mouky (www.bezlepkova.com)
2 polévkové lžíce makové mouky (www.bezlepkova.com)
2 polévkové lžíce kukuřičného obyč. škrobu
1 polévková lžíce kůry z BIO citrónu
1 kávová lžička kypřícího prášku bez lepku

mělký plech
2 pečící papíry
čistá utěrka
moučkový cukr
Postup přípravy:

Troubu vyhřejeme na 170 °C. Plech vyložíme jedním pečícím papírem. Mouky smícháme zvlášť v misce s kypřícím práškem. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Druhý pečící papír podložíme utěrkou a navrch ho celý slabě pocukrujeme moučkovým cukrem.

Ze žloutků, třtinového cukru a citrónové kůry vyšleháme světle žlutou pěnu, přidáme olej, prošleháme. Přidáme promíchané mouky s kypřidlem a opět zašleháme. Nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem do obdélníku cca 30 x 20 cm.

Plát těsta pečeme v troubě cca 9 minut. Po upečení ho překlopíme na druhý pečící papír s cukrem a z delší strany smotáme pomocí utěrky do "šneku". Necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně rozrolujeme a potřeme pikantní marmeládou a ušlehanou rostlinnou či kravskou smetanou se ztužovačem nebo tvarohovým krémem (250 g tvarohu v kostce, 80 g cukru, 2 vanilkové cukry, trochu BIO citrónové kůry + 250 g ušlehané smetany).

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...