úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Čirokovo-maková roláda - bez lepku a mléka

Čirokovo-maková roláda - bez lepku a mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Čirok
Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez mléka
Bez lepku
Ingredience: 3 vejce (žloutky a bílky + špetka soli zvlášť)
3 polévkové lžíce řepkového oleje
3 polévkové lžíce třtinového cukru
2 polévkové lžíce čirokové mouky (www.bezlepkova.com)
2 polévkové lžíce makové mouky (www.bezlepkova.com)
2 polévkové lžíce kukuřičného obyč. škrobu
1 polévková lžíce kůry z BIO citrónu
1 kávová lžička kypřícího prášku bez lepku

mělký plech
2 pečící papíry
čistá utěrka
moučkový cukr
Postup přípravy:

Troubu vyhřejeme na 170 °C. Plech vyložíme jedním pečícím papírem. Mouky smícháme zvlášť v misce s kypřícím práškem. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Druhý pečící papír podložíme utěrkou a navrch ho celý slabě pocukrujeme moučkovým cukrem.

Ze žloutků, třtinového cukru a citrónové kůry vyšleháme světle žlutou pěnu, přidáme olej, prošleháme. Přidáme promíchané mouky s kypřidlem a opět zašleháme. Nakonec vmícháme opatrně ušlehaný sníh. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem do obdélníku cca 30 x 20 cm.

Plát těsta pečeme v troubě cca 9 minut. Po upečení ho překlopíme na druhý pečící papír s cukrem a z delší strany smotáme pomocí utěrky do "šneku". Necháme vychladnout. Po vychladnutí opatrně rozrolujeme a potřeme pikantní marmeládou a ušlehanou rostlinnou či kravskou smetanou se ztužovačem nebo tvarohovým krémem (250 g tvarohu v kostce, 80 g cukru, 2 vanilkové cukry, trochu BIO citrónové kůry + 250 g ušlehané smetany).

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte