úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Citrónová bábovka s kakaem - bez mléka

Citrónová bábovka s kakaem - bez mléka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Bábovky
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Ingredience: 300 - 350 g polohrubé mouky
250 g rýžového mléka
220 g cukru krupice (nebo i méně cukru)
160 g Stelly
4 žloutky
4 bílky - sníh
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva (Dr.Oetker)
1 citrón
Rum
Holandské kakao
Postup přípravy:

Těsto: Stellu, cukr a žloutky utřeme (mixérem či v robotu) a poté přidáme (a zase mixujeme) polohrubou mouku, mléko, vanilkový cukr a kapku Rumu. Do těsta lehce vmícháme sníh z bílků a 1/2 prášku do pečiva. Jamile máme lehce promícháno, odliji malou část těsta do misky.

1. část těsta (větší) - lehce vmíchám nastouhanou citrónovou kůru a šťávu z cca půlky citrónu.

2. část těsta (menší) - lehce vmíchám asi tak lžíci Holandkého kakaa.

Dávám pozor, aby se mi při míchání sníh zcela nerozpustil.

Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy naliji půlku citrónového těsta, na ni lehce nastříkám pár lžiček tmavého kakaového těsta, pak naliji druhou část citrónového těsta a opět pár lžiček kakaového těsta.

Pečeme při 160 °C do zlaté barvy bábovky - hlídáme.

Přeji, ať všem moc chutná :-) 

Autor: Verunka H.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte