úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Cizrnová moussaka

Cizrnová moussaka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Bez masa
Cizrna
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Na cca 6 porcí:
600 ml Sojade natur
250 g cizrny
2 lilky
2 plechovky drcených rajčat
1 velká cibule
100 ml olivového oleje
1 lžíce bujonu Würzl
1 lžíce provensálského koření
1 lžička skořice
1 lžička mleté papriky
Postup přípravy:
  1. Lilek nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte na plechu 10 minut „vypotit“, vodu otřete. Zastříkněte částí oleje, posypte provensálským kořením a pečte do změknutí při 170 stupních cca 20 minut. Nechte vychladnout.
  2. Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli. Zalijte rajčaty, přidejte část rostlinného bujonu a skořici a krátce poduste. Nakonec vsypte uvařenou cizrnu (kterou jste předtím nechali přes noc namáčet a poté 60 minut vařili) a promíchejte. Směs nalijte do zapékací misky a nechte zchladnout, aby povrch mírně zatuhnul.
  3. Do misky vlijte kysanou specialitu Sojade, přidejte papriku a zbytek Würzlu. Důkladně promíchejte. Na cizrnovou směs poklaďte upečené lilky a potřete Sojade. Předehřejte troubu na 180 stupňů a zapékejte 20 minut do zlatova.

Tip: Nejlepší je s rýží, kuskusem nebo pečivem.

Recept přinesl:

Recept připravil šéfkuchař restaurace Country Life v Praze Petr Klíma.

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte