úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Cizrnová moussaka

Cizrnová moussaka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Cizrna
Hlavní jídla bez masa
Hodnocení:
Hodnotilo 11 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Na cca 6 porcí:
600 ml Sojade natur
250 g cizrny
2 lilky
2 plechovky drcených rajčat
1 velká cibule
100 ml olivového oleje
1 lžíce bujonu Würzl
1 lžíce provensálského koření
1 lžička skořice
1 lžička mleté papriky
Postup přípravy:
  1. Lilek nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte na plechu 10 minut „vypotit“, vodu otřete. Zastříkněte částí oleje, posypte provensálským kořením a pečte do změknutí při 170 stupních cca 20 minut. Nechte vychladnout.
  2. Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli. Zalijte rajčaty, přidejte část rostlinného bujonu a skořici a krátce poduste. Nakonec vsypte uvařenou cizrnu (kterou jste předtím nechali přes noc namáčet a poté 60 minut vařili) a promíchejte. Směs nalijte do zapékací misky a nechte zchladnout, aby povrch mírně zatuhnul.
  3. Do misky vlijte kysanou specialitu Sojade, přidejte papriku a zbytek Würzlu. Důkladně promíchejte. Na cizrnovou směs poklaďte upečené lilky a potřete Sojade. Předehřejte troubu na 180 stupňů a zapékejte 20 minut do zlatova.

Tip: Nejlepší je s rýží, kuskusem nebo pečivem.

Recept přinesl:

Recept připravil šéfkuchař restaurace Country Life v Praze Petr Klíma.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...