úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Cizrnová moussaka

Cizrnová moussaka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Cizrna
Hlavní jídla bez masa
Hodnocení:
Hodnotilo 13 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez mléka
Bez vajec
Bez lepku
Ingredience: Na cca 6 porcí:
600 ml Sojade natur
250 g cizrny
2 lilky
2 plechovky drcených rajčat
1 velká cibule
100 ml olivového oleje
1 lžíce bujonu Würzl
1 lžíce provensálského koření
1 lžička skořice
1 lžička mleté papriky
Postup přípravy:
  1. Lilek nakrájejte na silnější kolečka, osolte a nechte na plechu 10 minut „vypotit“, vodu otřete. Zastříkněte částí oleje, posypte provensálským kořením a pečte do změknutí při 170 stupních cca 20 minut. Nechte vychladnout.
  2. Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli. Zalijte rajčaty, přidejte část rostlinného bujonu a skořici a krátce poduste. Nakonec vsypte uvařenou cizrnu (kterou jste předtím nechali přes noc namáčet a poté 60 minut vařili) a promíchejte. Směs nalijte do zapékací misky a nechte zchladnout, aby povrch mírně zatuhnul.
  3. Do misky vlijte kysanou specialitu Sojade, přidejte papriku a zbytek Würzlu. Důkladně promíchejte. Na cizrnovou směs poklaďte upečené lilky a potřete Sojade. Předehřejte troubu na 180 stupňů a zapékejte 20 minut do zlatova.

Tip: Nejlepší je s rýží, kuskusem nebo pečivem.

Recept přinesl:

Recept připravil šéfkuchař restaurace Country Life v Praze Petr Klíma.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama

Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...

Salát s kuřecím masem
Salát s kuřecím masem

Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...

Svěží bramborový salát se zeleninou
Svěží bramborový salát se zeleninou

Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...

Všechny recepty

Související články
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec

Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...

Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...